mrt 122013
 

Samsung Galaxy Note II bevat een bug waardoor het lockscreen is te omzeilen. De exploit werkt door eerst op de noodoproep-knop te drukken en de homeknop een tijdje ingedrukt te houden. Het homescreen komt dan tevoorschijn, al werkt de truc maar zeer kort.

Volgens ontdekker Terence Eden komt het homescreen op de Galaxy Note II kort tevoorschijn na het uitvoeren van de exploit. Er zou dan net genoeg tijd zijn om via een widget een functie uit te voeren op het toestel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een telefoongesprek te voeren of om de agenda te bekijken. Het is ook mogelijk om via de truc een app op te starten, maar deze verdwijnt dan meteen weer achter het lockscreen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de direct dial-widget die in de demonstratievideo wordt getoond. Volgens Eden werkt de explot ongeacht of de gebruiker bijvoorbeeld een pattern unlock of face unlock heeft ingesteld.

De truc werd gedemonstreerd op een Galaxy Note II die beschikt over Android 4.1.2. Wel blijkt dat niet elk toestel met deze softwareversie vatbaar is voor de bug. Wat daar precies de oorzaak van is, is onbekend. Ook is nog niet duidelijk of de truc zodanig is aan te passen dat de software na het omzeilen niet terugschiet naar het lockscreen, maar in plaats daarvan ontgrendeld blijft. Dit zou in potentie kwaadwillenden de mogelijkheid geven om alle functies van de smartphone te gebruiken.

Kortgeleden was Apple al in het nieuws wegens een lockscreen-bug. In tegenstelling tot bij de Galaxy Note II blijft een iOS-apparaat dat vatbaar is voor de bug ontgrendeld, al zijn niet alle functies van het toestel beschikbaar. Apple heeft al een bèta-versie uitgebracht van een update die de bug moet verhelpen. Bron: tweakers

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>