feb 042012
 

Naar verluidt gaat Samsung enkele nieuwe tablets uitbrengen op de markt. Het gaat vooralsnog om geruchten die door geen enkele bron bevestigd kunnen worden op dit moment.

Samsung biedt momenteel al diverse tablets te koop aan onder de noemer Galaxy Tab. De Galaxy-reeks telt diverse formaten: 7.0, 7.7, 8.9 en 10.1 (en 5.3 als je de Galaxy Note ook tot de tablets rekent).

Het assortiment van Samsung zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden. Misschien niet zozeer met andere formaten, maar wel met nieuwe en krachtigere tablets dan de huidige generatie. En dat is ook absoluut noodzakelijk met concurrenten als Apple die niet stilzitten.

Een van de laatste geruchten is dat Samsung op het Mobile World Congress dat later deze maand zal plaatsvinden een nieuwe supersnelle tablet zal introduceren. Deze tablet beschikt naar verluidt over een 2 GHz Exynos 5250 quad-core processor, heeft een beeldscherm van 11.6 inch met een resolutie van 2560×1600 pixels en draait op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Andere geruchten suggereren dat Samsung nog meerdere tablets op de tekentafel heeft liggen. Volgens The Verge zijn de codenamen van twee nog onbekende tablets van Samsung opgedoken in de database van de wifi Alliance. Deze zijn bekend onder de codenamen GT-P3100 en GT-P5100. De huidige Galaxy Tab 10.1 heeft als codenaam GT-P7500. Dit zou dus kunnen betekenen dat de tablets afkomstig zijn van Samsung.

Volgens de beperkt beschikbare informatie heeft het P3100 model een schermresolutie van 1024×600 en een VGA-camera. Dit is waarschijnlijk dus een geüpgrade versie van de huidige Galaxy Tab 10.1. Over het tweede model is niets bekend. Het zou dus best wel eens over de nieuwe tablet gaan, waarover de laatste tijd vele geruchten de ronde doen.
Of Samsung ook daadwerkelijk één of meerdere nieuwe tablets zal onthullen op de Mobile World Congress, is nog even afwachten. Dit evenement zal op woensdag 22 februari plaatsvinden in Barcelona.

Bron: Techzine

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>