mrt 112012
 

We vergelijken de Samsung Galaxy S2 tegenover de Apple Iphone 4s. Verder zie je een review en een beoordeling van beide telefoons.

Prijzen:

Beide telefoons zijn €16,75 per maand. De S2 is hier te bestellen. De Iphone hier.

Iphone 4s:

Design:

Dit is een kwestie van smaak. De S2 is groter en dunner en heeft een plastic body. De 4S is kleiner en dikker dan de S2.

Winnaar: Persoonlijk

Display:

De galaxy S2 heeft een 4,3inch super AMOLED touchscreen. De Iphone 4s heeft een iets hogere resolutie. Beide telefoons zijn zeer helder en scherp.

Winnaar: Gelijkspel

Processor:

De S2 heeft een 1,2 GHz dual core processor. De Iphone 4S heeft een 1 GHz dual core. De snelheid van de S2 voor bijvoorbeeld games, apps of het laden van data is dus hoger.

Winnaar: Galaxy S2

Robuustheid:

Onder aan deze pagina zie je een video waarin beide telefoons aan een valtest worden onderworpen. Waar het scherm van de Iphone barst blijft de Galaxy S2 wonderbaarlijk heel.

Winnaar: Galaxy S2

Camera:

De S2 en de Apple Iphone 4s hebben een 8MP camera met auto focus en LED flits. Daarnaast full HD video’s op 30 FPS.

Winnaar: Gelijkspel

Android vs IOS:

Dit is ook persoonlijk. Android is het meest gebruikte platform van het moment. De Galaxy S2 zal dus altijd de laatste versie kunnen gebruiken en hier is veel support voor. Het is zeer makkelijk te bedienen. IOS van Apple werkt erg intuitief, maar er is vrijwel geen verschil in handling.

Winnaar: Gelijkspel

Prijs:

De Galaxy S2 is er al gratis met een abonnement van minder dan €20 per maand. Zie hier de prijsvergelijkingen. De goedkoopste aanbieding voor de Apple Iphone 4S is voor €27,50 per maand van vodafone met bijbetaling van €69. Zie hier de aanbieding.

Winnaar: Galaxy S2

Oordeel:

De Samsung Galaxy S2 wint het van de Apple Iphone 4S. Beide toestellen zijn zeer goed en geschikt voor de laatste applicaties. Echter de Galaxy S2 heeft een betere processor, maakt gebruik van Android, is veel beter bestand tegen vallen en is goedkoper.

Als je al andere apple producten in huis hebt kan het toch verstandiger zijn om voor de Iphone te gaan in verband met de communicatie met andere apple apparaten wat erg goed werkt. Samsung heeft dit ook met bijvoorbeeld smart tv’s of tablets waarmee de S2 draadloos kan communiceren.

 

Voor een verder vergelijk kun je onderstaande video zien:

Valtest:

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Vergelijk apple iphone 4s vs samsung galaxy s2, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>